Дерев'яна обробна дошка стійка і ласкава до ножів. При правильному догляді він прослужить вам дуже довго. Перед першим використанням змастіть його маслом. І після цього через рівні проміжки часу. Завжди періть його вручну та дайте йому висохнути, стоячи на боці. Для справжнього підйому – відшліфуйте його та змастіть – і він знову буде як новий.
Існує багато різних видів обробних дощок, і всі вони підходять для різних речей. Робота на кухні також є більш гігієнічною, якщо ви використовуєте різні обробні дошки для різної сировини. Пам'ятайте, що обробна дошка повинна бути м'якою, щоб не пошкодити лезо ножа - краще такі матеріали, як дерево або пластик. Дерев'яні обробні дошки більш стійкі, ніж пластикові, а пластикові легше піднімати та чистити. Можливо, ви можете використовувати обидва типи.