Готуйте їжу в мікрохвильовій печі, але не в пластикових контейнерах. Пластик втрачає форму, якщо на нього впливають температури понад 100°C. Але ви можете використовувати пластикові банки для розморожування або розігріву їжі в мікро. Тільки не забудьте зняти кришку або відкрити вентиляційний отвір, якщо він є.
Пластикові контейнери легкі, але міцні. Вони також часто мають герметичні кришки. Практичні функції, якщо вам потрібен ланчбокс для дому, для роботи чи пікніка. Просто пам’ятайте, що пластик чутливий до тепла. Тому ні в якому разі не варто використовувати пластик для приготування їжі – лише для розморожування чи розігріву в мікрокліматі. І завжди зі знятою кришкою або відкритим вентиляційним отвором.
Коли ви розігріваєте їжу в кухонній плиті прямо в мікрохвильовці - не забудьте зняти кришку або відкрити вентиляційний отвір, якщо він є. Пара створює сильний тиск, який може змусити кришку здути. Або тепло може повністю деформувати пластик.
Контейнери для харчових продуктів — чудовий спосіб довше зберігати їжу свіжою. А коли ваша їжа залишається свіжою, ви збільшуєте ймовірність того, що її з’їдять, а не викинуть. Економте ваші гроші на рахунку за їжу та дорогоцінні харчові ресурси.